expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tinggalkan jejak anda di sini

About Me

My photo
kepong, kuala lumpur, Malaysia
seorang usahawan,isteri serta ibu kepada 4 cahayamata

Thursday, 2 June 2011

Aktiviti buat kek

 kek coklat.





kek coklat ini saya buat khas utk birthday anak saya yg ketiga siti aisyah...puashatilah daripada beli kat kedai...hasil tangan sendiri klu kita buat kita akan rasa puas... lebih lebih lagi klu dapat pujian...
anak pon suka makan..hehehe












 



kek coklat tadi yg dah siap di mekap...x berapa cantik sgt sbb baru belajar nk mekap kek...hehhe
kena gi kursus ni...baru expert...mcm diah..thank diah byk tunjuk ajar...

 jadilah buat senangkan hati anak2..
HAPPY BIRTHDAY AISYAH...




kek coklat tadi pandangan dari tepi...

nama kek:KEK LAPIS TEMBIKAI CHESS COKLAT CHIP...panjang nama tu...

yg ni kek lapis tembikai...kebetulan ada customer order buat sekali lah...kek ni memang expert ..dah biasa buat...sbb suami org sarawak klu x pandai buat malu lah..heheh...dah ada kemahiran tu...apa lagi buat duitlah heheh cari duit sikit utk anak2.dan keluarga...
















yg ni kek tembikai siap di wrap ...nk packing...tuan punya kek nk dtg ambil...harga x mahal...berpatutan lah..rm 80 satu loyang...jenuh nk melapis beb...heheh.....klu potong kek ni baru nampak lapisnya...emmm  nyammm...

KEK KARAMEL

kek ini baru belajar buat ambil resepi kat diah.thank diah...percubaan pertama...not bad...tapi colour terlampau terang-benderang...yg ni belum masuk oven...kita tengok hasilnya ye...hehheh 






































                                                                        
KEK KAREMEL  kek karemal yg dah siap
masak dan dipotong...tapi bab mekap kek fail lah x cantik
colour pulak terang sgt...rasa nya sedap nyammmm.....






                       
Add caption

;